Személyi higiénia
Az élelmiszer előállítása során különösen fontos a higiéniai feltételek biztosítása mind az élelmiszert előállító személy mind az élelmiszer előállítására használt eszközök, berendezések tekintetében. Személyi higiénián értjük mindazokat a személyi és tárgyi feltételeket és tevékenységeket, amelyek segítségével megelőzhetők, hogy a kórokozók, vagy szennyező anyagok a dolgozó kezéről, testfelületéről, ruházatáról az élelmiszerre jussanak, illetve hogy a dolgozó fertőződjék az élelmiszer nyersanyagban, vagy az élelmiszerekben esetlegesen jelenlévő mikrobáktól. A személyi higiéniának tehát kettős célja van: az élelmiszer megóvása, valamint a dolgozók egészségének védelme.
A Galen Bio Kft. Vizsgálólaboratóriumnak megvan a képessége, a szakmai felkészültsége, vezetői elkötelezettsége és tárgyi feltétele ahhoz, hogy a személyi higiénia (kéz, munkaruha, kéztörlő stb.) ellenőrzését, a vevők által megrendelt mintavételt, az ehhez kapcsolódó vizsgálatokat elvégezze és közölje azok eredményeit. Ezt alátámasztandó Vizsgálólaboratóriumunk akkreditált státusszal rendelkezik.