galenbiolabor.hu Adatvédelmi irányelvek – galenbiolabor.hu

A Galen Bio Biotechnológiai és Diagnosztikai KFT tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések, így különösen az általános adatvédelmi rendelet, a GDPR betartására, és ezzel egyidejűleg a biztonságos és tisztességes adatkezelésre.

Az Adatkezelő adatai:

Galen Bio Biotechnológiai és Diagnosztikai KFT (székhely: 9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony utca 15-17. adószám: 13336822-2-08, Levelezési cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169. Nyugati szárny 4. emelet, cégjegyzék szám: 08-09-021274)

Az adatkezelés alapja, célja, jogosultságok:

1. Az adatok kezelésének jogalapja az Adatkezelő jogos érdeke, vagyis az, hogy a szerződés megkötése vagy más üzleti kapcsolat létesítése, illetve a szerződés teljesítése érdekében az Adatkezelő munkavállalója fel tudja venni a kapcsolatot a partnerrel vagy annak kijelölt munkavállalójával. A szerződés megfelelő teljesítése az üzleti partner érdeke is.

2. A szerződés teljesítése azt igényli, hogy a szerződő felek jelöljenek ki olyan kapcsolattartókat és munkavállalókat (Érintett), akik közreműködnek a szerződés teljesítésében. Ez szükségessé teszi bizonyos személyes adatok közlését, amely ésszerű elvárás is az üzleti élet szerződéses kapcsolataiban, és nem gyakorol jelentős hatást a kijelölt munkavállalók, kapcsolattartók magánszférájára.

3. Az adatok kezelésének célja az üzleti kapcsolat létesítése, a szerződések megfelelő teljesítése. Ebből a célból az Adatkezelő az üzleti partner munkavállalójának, kapcsolattartójának nevét, céges e-mail címét és céges telefonszámát kezeli.

4. Az üzleti partner, illetve annak kapcsolattartója vagy más munkavállalója jogosult megismerni azt, hogy az Adatkezelő kit tart nyilván kapcsolattartóként, illetve kérheti az adatok helyesbítését, törlését. Emellett az üzleti partnernek lehetősége van új kapcsolattartót is megadni.

5.  Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az ügyfélkiszolgálással kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, könyvelési, adózási feladatokat ellátó munkavállalói, és adatfeldolgozói ismerhetik meg. Az adatfeldolgozókkal az Adatkezelő – amennyiben szükséges – a GDPR 28. cikke szerinti adatfeldolgozási szerződést köt.

6. Az Adatkezelő vállalja, hogy a szerződések teljesítésével kapcsolatosan kezelt személyes adatok biztonsága érdekében megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtott végre, és a személyes adatok biztonságáról a GDPR 32. cikkében meghatározottak szerint gondoskodik.

7. Tájékoztatjuk, hogy a személyes adatkezelésekkel kapcsolatos kérdéseit az admin@galenbio.hu címre küldheti el.

A személyes adatok kezelése tekintetében a főbb irányadó jogszabályok a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR), illetve az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.).

Az érintett jogai:

  1. az érintettnek joga van ahhoz, hogy részletesen tájékozódhasson minden tényről, amely a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos (így különösen a személyes adatai kezelésének céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és adatfeldolgozásra jogosult személyek köréről, az adatkezelés időtartamáról, az adatok megismerésére jogosult személyek köréről, az adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire vonatkozó főbb jogszabályi helyekről),

b)     kérheti a személyes adatainak kiegészítését, helyesbítését, törlését vagy zárolását,        

  1. joga van az adathordozhatósághoz (amennyiben a személyes adatok kezelése automatizált módon történik), valamint
  2. a törvényben meghatározott esetekben tiltakozhat a személyes adatainak kezelése ellen, illetve
  3. joga van továbbá a felügyeleti hatósághoz panaszt benyújtani (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, http://naih.hu, telefonszám: +36 (1) 391-1400, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), illetve jogorvoslatért bírósághoz fordulni.

Az adatvédelmi perek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik, a per – az Érintett választása szerint – az Érintett lakhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Amennyiben az Érintett külföldi állampolgár, úgy a lakhelye szerinti felügyeleti Hatósághoz is benyújthatja panaszát.

Kérjük, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulna panaszával – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keresse meg a Galen Bio Diagnosztikai és Biotechnológiai Kft-t a honlapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén, http://www.galenbio.huhttp://www.galenbiolabor.hu, vagy e-mailben: admin@galenbio.hu .

Személyes adatok gyűjtése weboldalunk használata során:

Weboldalunk pusztán informatív használata esetén, tehát ha Ön nem regisztrál, vagy más módon nem szolgáltat személyes adatot részünkre, úgy csak azokat a személyes adatokat kezeljük, amelyeket az Ön böngészője automatikusan továbbít a szerverünkre. Weboldalunk megnyitása során a következő adatokat gyűjtjük be, amelyekre technikai okokból szükségünk van ahhoz, hogy honlapunk tartalma az Ön részére megjeleníthető legyen, és a hozzáférés stabilitását és biztonságát garantálni tudjuk. (Jogalap a GDPR 6. cikk 1. bek. f. pontja):

  • IP-címek
  • A lekérés dátuma és időpontja
  • Időeltolódás a greenwichi időhöz (GMT) képest
  • A lekérés tartalma (konkrét oldalak)
  • Hozzáférés státusza/HTTP-státuszkód
  • A mindenkori átvitt adatmennyiség
  • A weboldal, ahonnan a lekérés jön
  • Böngésző
  • Az operációs rendszer és annak felülete
  • A böngészőszoftver nyelve és változata

Sütik:

Weboldalunk sütiket alkalmaz. A süti egy azonosítót (betűket és számokat) tartalmazó fájlnak felel meg, amelyet a webszerver küld a webböngészőnek, és amelyet a böngésző eltárol. Ezután megtörténik az azonosító visszaküldése a szerverhez minden alkalommal, amikor a böngésző lekér egy adott oldalt a szerverről. A sütik lehetnek „tartós” vagy „munkamenet” sütik: a tartós sütiket a böngésző tárolja, és a megadott lejárati időpontig érvényben maradnak, kivéve, ha a felhasználó a lejárati idő előtt törli őket; a munkamenet süti ezzel szemben lejár a felhasználói munkamenet végén, amikor a böngészőt bezárja a felhasználó. A sütik általában nem tartalmaznak olyan információt, amely által személyesen azonosítható lenne a felhasználó, azonban az Önről általunk tárolt személyes adatok kapcsolódhatnak a sütikben tárolt, illetve a sütikből kiolvasható információkhoz. A sütik nem tudnak programokat futtatni, vagy vírusokat telepíteni a számítógépére. Az a feladatuk, hogy az internetet összességében még inkább felhasználóbaráttá és hatékonyabbá tegyék.

Süti kezelés jogszabályi háttér:

A süti kezeléssel kapcsolatos adatkezelést az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló rész tartalmazza. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján a Felhasználó hozzájárulása.

Süti beállítás:

A legtöbb böngésző esetében az Érintettnek lehetősége van a sütik beállítására. A böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak, hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét, hogy szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.

A sütik alkalmazásának célja:

A weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik korlátozása, törlése során előfordulhat, hogy a Felhasználó a weboldalunk bizonyos funkciót nem vagy csak korlátozott módon tudja majd használni.

a)     Az átmeneti sütiket a rendszer automatikusan törli, ha Ön bezárja a böngészőt. Ide tartoznak első sorban a munkamenet (session cookie) sütik. Ezek eltárolnak egy úgynevezett munkamenet-azonosítót, amellyel az Ön böngészőjének különböző lekérései a közös munkamenethez rendelhetőek. Ennek segítségével az Ön számítógépét felismeri a rendszer, ha visszatér weboldalunkra. A többi átmeneti sütihez hasonlóan a munkamenet-sütiket is törli a rendszer, amint Ön kijelentkezik vagy bezárja a böngészőt.

b)     A tartós sütiket (persistent cookie) egy megadott idő letelte után automatikusan törli a rendszer, mely időszakokat a sütik határoznak meg. Ön az adott időszak letételtét megelőzően is bármikor törölheti a tartós sütiket a böngészője biztonsági beállításaiban.

Felhívjuk figyelmét, hogy a böngészője beállításait kívánságának megfelelően konfigurálhatja, így pl. elutasíthatja a harmadik féltől származó bármely sütit, vagy akár mindegyiket. Itt jegyezzük meg, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja használni a weboldal összes funkcióját.

A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a Felhasználó személyének beazonosítására.

Személyes adatok gyűjtése kapcsolatfelvétel során:

Amikor Ön e-mailben, telefonon, vagy megrendelő nyomtatvány beküldésével felveszi velünk a kapcsolatot, mi eltároljuk az Ön által megadott adatokat (az Ön e-mail címét, adott esetben nevét és telefonszámát) annak érdekében, hogy azok segítségével válaszolhassunk Önnek. A kapcsolatfelvétel során használt adatokat töröljük, miután már nincs rájuk szükség, vagy az adatkezelést azok megőrzésére korlátozzuk, ha a törvény előírja a tárolásukat.


Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás